SEO + Valentine’s Day = Ka Ching!

Încă îți tragi sufletul după Crăciun? E prea devreme să te pregătești pentru următoarea sărbătoare comercială, vestitul Valentine’s Day? Greșit. E chiar târziu.

Dacă vrei să pupi și ceva trafic organic cu ocazia asta, e momentul să anunți o ședință fulger cu oamenii de SEO, comercial/ content și de campanii. Sau cu tine1, tine2 și tine3. Știi doar că dragostea se face în minim doi.

Dacă ai un magazin online, e momentul să te panichezi. Panichează-te constructiv. Întreabă-ți latura iubitoare de SEO ce cuvinte cheie caută amorezul român zilele astea și fă iute-iute un landing page. Bine ar fi să ai unul deja existent, de anii trecuți. Dacă e optimizat, reactivează-l. Dacă nu, fă unul nou și redirectează-l permanent pe cel vechi către cel nou, dar nu îți face un obicei din asta. E puțin probabil să se schimbe ceva de la an la an în comportamentul de căutare al îndrăgostiților, așa că fă acum unul și bun.

Un landing page nu e musai produs de unică folosință. Pe-ăsta menține-l valid 365/365 și, anul următor, linkează-l încă de la începutul lui ianuarie din site, poate chiar din meniu. Așa vei avea avantajul vechimii în fața concurenților care nu citesc fițuica asta și nici n-au om de SEO în echipă.

Marea întrebare va fi dacă să mergi pe varianta românească sau pe cea americană a denumirii. Te scutesc de zbatere: spune-i Valentine’s day. Românul a adoptat-o ca atare. „Cadouri Valentine’s Day” e cea mai bună denumire. Îmi mulțumești după ce auzi sunetul dragostei: „Ka Ching!”.

Frumos ar fi să nu ai acolo 3 produse rătăcite. Cheamă achizițiile, dă-le de lucru. Și nu te limita la chestii clasice. Eu, par exemple, aș dărui cu dragă inimă un ciocan rotopercutor; e bun unu’ zdravăn la casa oamei.

Acum, fiind o treabă ocazională, SEO nu poate face minuni, deci nu te baza numai pe el; suplimentează cu trafic plătit. Spor!

Dacă ai un site de conținut, ia de scrie. Ai două posibilități:

  1. Un tag care să cuprindă toate articolele care ating subiectul. E bun că e mereu activ și linkat din paginile de articol (sau chiar din meniu). Și mai bine e dacă îi mai adaugi măcar un articol anul acesta, să fie și niște conținut fresh.
  2. Un articol nou. Fii bun și scrie altceva decât restul diabeticilor din online. Dă niște chestii utile și, de ce nu, fun. Și-așa natalitatea e pe pârtie.

Eu aș face și una și alta: cuvântul cheie principal targetat pe tag și secundare pe articole.

Nu uita de sistemele de afiliere. Chiar și tu poți face bani din dragoste. Nu e rușinos și nici periculos.

Cadouri Valentine's day

Dacă ai un SaaS care oferă soluții pliabile pe Diabet Day, chiar ești mult în urmă, iar SEO nu ți-e de mare ajutor. Bagă un mailing cu soluția ta adaptată temei; poate-poate prinzi ultimii amețiți.

Oricum ar fi site-ul tău, nu rata momentul. Orice Gheorghe/ Gherghina, chiar dacă nu e de acord cu sărbătoarea de import, se va pregăti oleac’, măcar la mișto, să nu îi sară jumătatea în cap. Paza bună trece primejdia rea.

Dacă tot te simti pierdut mai ceva ca-n Narnia, scrie-mi. Te pot ajuta să pui ordine în cuvinte cheie și pagini:

[wd_contact_form id=”10″]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *